In het techniekonderwijs draait alles om de vertaalslag van theorie naar praktijk. En wat is er nu beter dan studenten te laten sleutelen aan een écht voertuig, mét realistische storingen, meetopdrachten en de mogelijkheid om diagnoses te stellen?
Daarom hebben we onlangs een Benelli Leoncino motorfiets omgebouwd tot een volledig functioneel diagnosevoertuig. Deze diagnosemotor werd vorige week afgeleverd bij de opleiding motorfietstechniek van het Koning Willem I College (KW1C) te Den Bosch.
Wat maakt deze motor zo bijzonder?
Deze Benelli is niet zomaar een motorfiets. Tijdens de ombouw is hij voorzien van:
Zo kunnen studenten niet alleen storingen herkennen, maar ook leren werken met meetapparatuur, schema’s lezen en zelfstandig diagnoses stellen, precies zoals in de werkplaats.
Oefenen op niveau 2, 3 én 4
De diagnosemotor is zo opgebouwd dat het breed inzetbaar is binnen het techniekonderwijs. Er zijn opdrachten en storingen ontwikkeld voor opleidingsniveaus 2, 3 en 4, zodat de motorfiets meegroeit met de opleiding en de verschillende niveaus van de studenten. Of het nu gaat om basiskennis of diepgaande storingsanalyse: deze motorfiets biedt het allemaal.
Waarom een diagnosemotorfiets?
De meerwaarde van een geprepareerde motorfiets in de klas:
Met zo’n voertuig wordt leren niet alleen leuker, maar vooral effectiever.
Interesse in een ombouw?
Ben jij werkzaam binnen het technisch onderwijs en op zoek naar manieren om studenten nóg beter voor te bereiden op de werkplaats? Wij bouwen voertuigen, zoals deze Benelli Leoncino, volledig op maat om tot krachtige leerobjecten.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!